Activiteiten & berichten

TRAINING SOCIALE VAARDIGHEDEN VOOR KINDEREN

Jaarlijkse training voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. 10 woensdagnamiddagen, anderhalf uur, om de 14 dagen. Inclusief drie ouderavonden en een individuele nabespreking met de ouders.
Vragen of telefonisch aanmelden:  078 15 55 70
Plaats: Keizersplein, 4  Aalst
Begeleiding: Sven De Smet en Sylvia Verburg.
De kennismakingsgesprekken starten in september. Meer info...

Geplaatst op: dinsdag 28 augustus 2018

Geschreven door Joyce Marijsse in de categorie: Bericht.

2018: inspectie van de CGG

Eind 2017 begin 2018 inspecteerde het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin de CGG. Februari 2018 was CGG ZOV aan de beurt. De inspectie betrof het gebruik van het behandelplan, multidisciplinaire werking, uitkomstenmonitoring/cliëntenfeedback en tenslotte detectie en behandeling van suïcidaal gedrag. Het volledige inspectierapport van het CGG Zuid-Oost-Vlaanderen en de andere Vlaamse CGG vindt u op de website van het departement Welzijn, volksgezondheid en Gezin. Ook vindt u er het beleidsrapport voor de CGG met de adviezen van de inspectie op basis van de recente inspectievaststellingen.

Geplaatst op: dinsdag 17 juli 2018

Geschreven door Joyce Marijsse in de categorie: Bericht.

PISAD ingekanteld in CGG ZOV op 1 januari 2018

PISAD

 

Vanaf 1 januari 2018 is het Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik (PISAD) ingekanteld in de vzw Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Zuid-Oost-Vlaanderen. De 7 drugbegeleiders verstrekken ambulant advies of bieden hulp op verschillende locaties en komen ook ter plekke, bv. in scholen, om met jongeren (t/m 25 jaar) met een beginnende verslaving (drug-, alcoholgebruik of problematisch gamen) of een aanwijsbaar risico op verslaving aan de slag te gaan. Reden voor deze inkanteling is dat de provincies vanaf 1 januari 2018 niet meer bevoegd zijn voor persoonsgebonden aangelegenheden. Daarom wordt het interbestuurlijk samenwerkingsverband voor aanpak van drugmisbruik nu gedragen door de Vlaamse Gemeenschap, als subsidiërende overheid van de CGG, en de 19 participerende gemeenten: Brakel, Denderleeuw, Gavere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Liedekerke, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem en Zottegem.

Geplaatst op: maandag 1 januari 2018

Geschreven door Joyce Marijsse in de categorie: Bericht.

Hulp bij psychische problemen helpt, zegt TESTAANKOOP na onderzoek

 Hoeveel Belgen zoeken professionele hulp bij psychische problemen? Wat vinden ze van de hulp die ze krijgen. Testaankoop brengt in haar juninummer van Test Gezondheid verslag uit van een internationaal onderzoek dat ook haar licht op België liet schijnen...

Geplaatst op: maandag 17 juni 2013

Geschreven door Joyce Marijsse in de categorie: Bericht.

Geestelijke gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking en gedrags- of psychiatrische problemen en hun omgeving.

Naast de psychologische of psychiatrische hulp aan de betrokken cliënt (16 tot 65 jaar) biedt het CGG advies en ondersteuning aan familie, begeleiders of teams die betrokken zijn in de zorg of de ondersteuning van de cliënt.   Hier vind je de Infofolder.
Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u terecht op het centraal nummer van het CGG: tel. 078 15 55 70. U wordt dan meteen verbonden met de verantwoordelijke voor dit project.

Geplaatst op: zondag 18 september 2011

Geschreven door Joyce Marijsse in de categorie: Bericht.