CGG Zuid-Oost-Vlaanderen

Psychotherapie en gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg, op afspraak.

Je kan ons bellen op bovenstaand nummer, van 9u. tot 17u. De meeste cliënten kregen hierover eerst advies van hun huisarts, een psychiater, het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) of de school of van een andere hulpverlener.  Meer info vind je in de onthaalfolder.

 

Voor kinderen, volwassenen en ouderen met psychische problemen, gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen. Ook ouders, de partner of een ander familie- of gezinslid kunnen zo nodig ondersteuning krijgen. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Indien je hiervoor de toestemming geeft brengen we je huisarts op de hoogte van je behandeling.

 

Gerechtelijke instanties doen beroep op ons forensisch team voor de verplichte behandeling van drug- of alcoholmisbruik of problemen met impulscontrole.

 

Je kan terecht van maandag tot vrijdag van 08.00u. tot 17.00u. Een afspraak kan op sommige dagen tot 20.00u. Je kan terecht in Aalst, Ninove, Geraardsbergen, Oudenaarde, Ronse en Zottegem.

 

De kostprijs blijft beperkt, dankzij financiering door de Vlaamse overheid. Gebrek aan financiële middelen is bij ons nooit een hinderpaal voor hulp.

 

De hulpverleners zijn masters in de klinische psychologie, psychiaters, bachelors in de toegepaste psychologie, maatschappelijk werkers en logopedisten. Na hun basisopleiding volgden zij een professionele therapeutische opleiding.

 

Als je wil praten over zelfmoordgedachten hoef je niet te wachten op een afspraak in het CGG: je kan terecht bij je huisarts of anoniem -dag en nacht- bij Tele-Onthaal 106 of de Zelfmoordlijn 1813.  Voor een gesprek of online chatten: tele-onthaal of de zelfmoordlijn.

 

De uitgangspunten en waarden die ons inspireren in ons dagelijks werk zijn verwoord in onze missie.