CGG Zuid-Oost-Vlaanderen

 

Maatregelen ivm Coronavirus


Ons centrum volgt de richtlijnen van de overheid voor de CGG i.v.m. de COVID-19 pandemie en eventuele lokale (strengere) richtlijnen, bv. door een stijgend aantal besmettingen in een bepaalde regio. Volgende regeling is van kracht:   

- Het CGG blijft open en we zetten de face-to-face hulp verder. Wanneer nodig en met u afgesproken: via beeldbellen of telefonisch.
- De opstart van nieuwe behandelingen blijft mogelijk.
- Groepstherapieën zijn opgeschort. Waar mogelijk zoeken we een alternatief.
- Als partner in crisisteams gaan we in iedere situatie na of er alternatieven zijn voor een interventie ter plaatse, maar wanneer noodzakelijk blijft een interventie ter plaatse mogelijk.

 

We vragen om volgende voorzorgsmaatregelen strikt op te volgen:

 

- Toegang tot het CGG is mogelijk mits u een mondmasker draagt, ook tijdens uw afspraak.
- Kom het CGG binnen net voor de start van uw afspraak, om het besmettingsrisico in wachtzalen te beperken.
- Bij het binnenkomen ontsmet u onmiddellijk uw handen en houdt u afstand (1,5 m) van andere aanwezigen.
- Volg verder de richtlijnen ter plaatse.
- Hebt u symptomen van een COVID-19 besmetting  of test u positief voor het virus?: kom NIET naar het CGG en telefoneer uw hulpverlener om de behandeling eventueel via beeldbellen verder te zetten of de afspraak te verplaatsen.

 

U bent geen cliënt maar ervaart psychische klachten door de corona-crisis of een lock down? Klik rechts op "Iedereen OK?" voor online hulp. Wenst u hierover met iemand te spreken of te chatten? Neem dan contact met 'Tele Onthaal' of (voor kinderen en jongeren) 'Awel'. Indien meer hulp nodig is, wordt je alsnog naar ons doorverwezen.

 

Psychotherapie en gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg, op afspraak.

Je kan ons bellen op bovenstaand nummer, van 9u. tot 17u. De meeste cliënten kregen hierover eerst advies van hun huisarts, een psychiater, het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) of de school of van een andere hulpverlener.  Meer info vind je in de onthaalfolder.

 

Voor kinderen, volwassenen en ouderen met psychische problemen, gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen. Ook ouders, de partner of een ander familie- of gezinslid kunnen zo nodig ondersteuning krijgen. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Indien je hiervoor de toestemming geeft brengen we je huisarts op de hoogte van je behandeling.

 

Gerechtelijke instanties doen beroep op ons forensisch team voor de verplichte behandeling van drug- of alcoholmisbruik of problemen met impulscontrole.

 

Je kan terecht van maandag tot vrijdag van 08.00u. tot 17.00u. Een afspraak kan op sommige dagen tot 20.00u. Je kan terecht in Aalst, Ninove, Geraardsbergen, Oudenaarde, Ronse en Zottegem.

 

De kostprijs blijft beperkt, dankzij financiering door de Vlaamse overheid. Gebrek aan financiële middelen is bij ons nooit een hinderpaal voor hulp.

 

De hulpverleners zijn masters in de klinische psychologie, psychiaters, bachelors in de toegepaste psychologie, maatschappelijk werkers en logopedisten. Na hun basisopleiding volgden zij een professionele therapeutische opleiding.

 

Als je wil praten over zelfmoordgedachten hoef je niet te wachten op een afspraak in het CGG: je kan terecht bij je huisarts of anoniem -dag en nacht- bij Tele-Onthaal 106 of de Zelfmoordlijn 1813.  Voor een gesprek of online chatten: tele-onthaal of de zelfmoordlijn.

 

De uitgangspunten en waarden die ons inspireren in ons dagelijks werk zijn verwoord in onze missie.